כוונה בתפילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/12/18 21:44 כה בכסלו התשעט

שאלה

שלום הרב אני מצליח לכוון בתפילה אבל לא בקלות ממש קשה לי עם הכוונה אני כבר מתחיל להיתאש זה מצריך ממני הרבה מאמץ כדי להצליח לכוון אני רוב היום רק חושב על אם אני אצליח לכוון בתפילה הבאה חוץ מזה שאני מכוון בקריאת שמע זה לוקח לי הרבה זמן ואני מפספס בגלל זה את שמונה עשרה עם הציבור כל הזמן האם תוכל לתת לי פתרון לכוון מהר בתפילה. ושחכתי עוד משהו וגם אם אני מכוון אני אף פעם לא בטוח שכיונתי טוב ואז אני חוזר בראש שלי על הכוונה וזה מה שבעיקר מעקב אותי אשמח שתעזור לי למצוא פתרון לכוון במהירות.

תשובה

שלום.

אני מציע שתתחיל מכוונה בסיסית. מה זה אומר? שחוץ מהפסוק הראשון בקריאת שמע, בשאר התפילה אתה מתכוון רק לעצם זה שאתה עומד לפני ה', ואת הפשט הכי פשוט של המילים.

זו התפילה הבסיסית. מה שמעבר לזה זה חשוב, אבל בטח לא על חשבון תפילה בציבור ועם הציבור, ובטח לא אם זה גורם לך חלילה עצבות או ייאוש.

רק אחרי שהמדרגה הבסיסית תהיה קבועה אצלך, אני חושב שיש מקום להוסיף כל פעם קצת תוספות מעבר, אבל בתנאי שזה לא פוגע בתפילה בציבור ולא פוגע בשמחה שלך בעבודת ה'.

עניתי?