כהן שחי עם גרושה -תפילה עמו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/19 15:58 יא בסיון התשעט

שאלה

כהן שחי עם גרושה (כבן 50) -

האם מותר שישלים מניין?

ומה דינו לש"צ?

האם מותר לכבדו בעליה (בעליית כהן? בעליית ישראל?)?

האם מותר שיעביר שיעור או יאמר ד"ת בבית הכנסת?

ואם רק ידוע שהם יחד ולא חיים יחד?

תודה,

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מסובכת גם מבחינה הלכתית, וגם מבחינה אנושית.

שליח ציבור הוא בוודאי אינו יכול להיות. ציבור אינו יכול לשלוח אדם שעובר עבירה במפגיע. אמנם, לכולנו יש חסרונות ואנחנו נופלים, אך כאן לא מדובר בנפילה חד פעמית, אלא בהמשך דבר מה שהוא אסור.

להשלים מניין - משלימים מניין גם עם עוברי עבירה. יש גם דעות אחרות.

לכהן - הוא לא עולה.

לגבי עליה של ישראל - תלוי במנהג המקום.

לא נראה שמתאים שיהיה מייצג התורה בבית הכנסת, בלימוד תורה ובשיעורים.

ברם, צריך לדבר על כך בעדינות וברגישות, כי בד בבד עם העובדה שהוא פעל נגד לאוו מפורש - יש בוודאי גם לו סיפור מורכב, וטוב למנוע מריבות וקרעים מראש.

כל טוב