ישיבה על קרקע שאינה מרוצפת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/11/19 21:04 ל בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

נאמר ביקלוט יוסף קיצור ש"ע בסימן ב סעיף כז: "לא ילך יחף על קרקע שאינה מרוצפת, ואמרו חז''ל (שבת קכט.): לעולם ימכור אדם קורות ביתו, ויקנה מנעלים לרגליו. ופירש רש''י, שאין לך ביזוי מן המהלך יחף בשוק. וכל זה בחוץ לארץ, אבל בארץ ישראל מעיקר הדין אין איסור לילך יחף על עפר הארץ. ורק משום כבוד הבריות אין לשנות ממנהג המקום. ולא ישב על גבי קרקע שאינה מרוצפת. אבל מותר ללכת או לשבת על גבי קרקע מרוצפת. ומכל מקום היכא דאפשר טוב להפסיק בבגד. שם עמוד רמט. ושארית יוסף ח''א עמו' כד. "

להלן שאלתי.

אני מאוד מופתע מנושא הישיבה על קרקע שאינה מרוצפת שזה אסור. אולי לא הבנתי נכון את ההלכה שבארץ ישראל אסור לשבת על קרקע שאינה מרוצפת. האם באמת אם אני יוצא לטיול בחיק בטבע עם המשפחה למשל, אסור לנו לשבת על גבי האדמה? ומה לגבי סלע שעל האדמה? ומה לגבי דשא? אשמח להבהרת ההלכה.

תודה,

אבי

תשובה

בסד

שלום וברכה

נראה שזה שייך במקום שאין רגילות בכך ויש בזה שינוי מנהג המקום אבל כל.מקום שרגילים בכך וכך מנהג המקום נראה שאפשר להקל.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי