ימי מחלה בעבודה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/04/19 09:11 י בניסן התשעט

שאלה

שלום רב,

אצלי בעבודה אנחנו זכאים למספר ימי מחלה בשנה שנצברים משנה לשנה. בסיום חוזה העסקה במידה ולא מימשת את מכסת ימי המחלה שנצברו הם נמחקים.

השאלה שלי האם מותר לי להשתמש בימי מחלה כתחליף לימי חופש, ז"א האם מותר להוציא חופשת מחלה ביום בו אני לא עובד במקום לבזבז יום חופש?

תשובה

שלום

נראה פשוט שהדבר אסור.

מדובר גם בשקר, מכיון שצריך להצהיר על עצמך כחולה למרות שאתה לא, ובנוסף, זה ניצול כספו של המעסיק שלא כדין, מכיון שזו זכות למי שחולה ולא למי שמעוניין בחופש (שעבור זה יש את ימי החופש לפי החוק).

לא נכון להסתכל על ימי המחלה הלא מנוצלים כמשהו שפספסת, אלא זו רק אופציה שב"ה לא היה צריך לממש אותה (כמו למשל ביטוח על הרכב או ביטוח חיים, שאם לא נוצרה המציאות המצערת שמזכה במימוש הביטוח הזה, ברור שאסור להוציא את הכספים שלא כדין).

כל טוב