ים בתשעת הימים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/07/21 21:57 ו באב התשפא

שאלה

שלום וברכה,

ראיתי כמה שותי"ם שאסור שחייה בים בתשעת הימים, אבל לפי הרב עובדיה (ממה שראיתי) מותר, ללא הפרדה בין אשכנזים למזרחים. האם הדבר כך או שטעיתי בפרשנות?

תשובה

שלום

האשכנזים נוהגים שלא לרחוץ (אני לא נכנס כרגע לנושא המקלחת בזמננו כשמזיעים ורגישים לעניין) מראש חודש אב, וממילא כמובן שלא הולכים לים.

הספרדים נוהגים שלא לרחוץ רק בשבוע שחל בו תשעה באב, והשנה אין כזה דבר. כמובן שצריך מאוד להיזהר שהרחיצה בים תהיה בצורה בטוחה. זה נכון לכל השנה, ועוד יותר בימים אלו המועדים לפורענות.

בע"ה שנזכה במהרה שיהפכו הימים האלו לששון ולשמחה