יחס לנשים על פי הרמב"ם.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/07/19 12:29 ו בתמוז התשעט

שאלה

שלום,

נתקלתי במשהו שהרמב"ם כתב, על כך שאסור לאישה לצאת יותר מפעם בחודש או חודשיים מהבית.

מניין זה? ולמה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מציע לך ללמוד את כל הרמב"ם ובייחוד את כל הלכות דעות, שם תמצאי את הדרך שהרמב"ם מתווה לבני ישראל כיצד להגיע לבריאות גופנית, נפשית ורוחנית. האדם והבריאה הם מערכות שלמות ומשוכללות, כאשר כל מהלך החיים בנוי על פי דרכו של הרמב"ם הוא יכול להבטיח שזאת היא דרך האמת, אבל לא להוציא חלקים והדרכות מסוימות מתוך ההקשר הכללי. לאחר לימוד מעמיק על דרכו של הרמב"ם יש מקום לדון על הדרכות פרטיות לפי כל דור ודור ולפי כל תקופה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ