יחסי אישות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/02/21 10:37 כח בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב!

הנושא הזה מאוד מטריד אותי עקב דיבורים בישיבה על חתונות וכו,

אני נער מאוד ביישן ואני מרגיש שבתור נער לא נחשפתי לבנות כמעט בכלל ואני מרגיש ממש מוזר ליד בנות, אני פוחד שיהיה לי ממש קשה להכיר מישהי לחתונה, ועוד בכלל שאני לא אצליח לספק אותה בקיום היחסים או שאני "אתפדח" מאשתי לקיים יחסים ככה שאני לא אסתפק.

ממש תודה הרב!

תשובה

שלום

זה שלא נחשפת לבנות זו לא בעיה אלא יתרון. כך דרכה של תורת ישראל, וזה רק יסייע בע"ה לייחוד של הקשר שלך עם אשתך.

אני חושב שמה שיכול לסייע לך זה ליווי של מישהו מבוגר ובעל ניסיון. זה יכול להיות הורה, אח בוגר, קרוב משפחה, רב וכיוצא בזה.

מישהו כזה יוכל גם לסייע בלייעץ בתקופת החיפוש והמפגשים לקראת חתונה, וגם בהכנות לקראת החתונה.

לקראת החתונה מאוד מומלץ ללמוד את יחד עם אברך או רב את נושא הלכות האישות, כולל כל נושא האישות. זה מאוד משמעותי.

אם זה לא יספיק, אז גם ביחס להיכרות וגם ביחס לאישות, יהיה מקום לשקול ייעוץ מקצועי.

בהצלחה רבה