יוצאת עם גבר בהליך גירושין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/19 23:56 ט בסיון התשעט

שאלה

שלום לכם. אני יוצאת מזה כמה חודשים עם גבר שמצוי בהליכי גירושין עוד לפני שהכרנו. לא רציתי להכנס, לזה אך נקשרנו.. הלכנו וחזרנו כמה פעמים.

הזוג כבר אינו ביחסים 3 שנים ישנים בנפרד וכמובן סכסוכי רכוש וגירושין.. ואני מוצאת עצמי בסחף. ואייני רואה את הסוף.

בן זוגי אומר לי לא פעם שלא יחזור אליה ואין סיכוי ומבחינתו שתצא עם מי שהיא רוצה, וכמובן שאלתי עשרות פעמים.

מה דעתכם האם אשתו/גרושתו לעתיד יכולה להשתמש במערכת היחסים ביננו לטובתה במשפט הגירושין למרות שיחסינו החלו בסה'כ לפני כמה חודשים אחרי שהם מצויים בו כשנה וחצי?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני מכיר פרטים, אבל באופן כללי כל זמן שהאיש לא גרוש זה לא מוסרי להפגש עמו, ובודאי שזה גם יכול להזיק מאד להליך הגרושין שלו. בייחוד כאשר הוא לא יכול להבטיח דבר וכידוע העולם הוא עגול, מה שהיום אין סיכוי - מחר הוא בעל סיכוי גדול. על כן הייתי מייעץ לך לנתק מגע. ואי"ה לאחר שיתגרש ויהיה משוחרר אם תרצו תפגשו. ברור שכל זמן שהוא לא גרוש כל ההתחייבויות אינן שוות דבר וחצי דבר, כך שאת יכולה למצוא עצמך קרחת מכאן ומכאן. ממכתבך ברור שאת מחפשת זוגיות בריאה ויציבה, על כן לא כדאי להכנס להרפתקאות שאין יודעים כיצד יוצאים מהם.

בברתכ התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ