ידע הלכתי ותורני לנשים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/09/19 18:23 א באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אתמול שאלתי אותך שאלה בעניין ידע הלכתי ותורני בכלל לבנות.

וכנראה לא הסברתי את עצמי כראוי

תשובתך התייחסה לעניין ההשוואה לגברים

כוונתי היא לא להשוות בין הדברים וגם לא העיסוק שלי. אלא התכוונתי שלהם יש מסגרות יותר מכוונות וממקדות בלימוד תורה ומרגיש לי שהיום יש צורך גדול יותר בלימוד תורה לנשים. ובאולפנה וגם במדרשה זה לא מספיק מקיף אז הייתי שמחה להצעות לספרים או כלים איך להגיע למצב שבו אני אדע הלכות שנוגעות לנשים ובתחום האמונה וכו'..

בתודה מראש.

תשובה

שלום.

ראשית, אני בטוח שהרבנים והרבניות במדרשה יוכלו להמליץ על ספרים מתאימים.

ספרי הלכה - אני מציע פשוט ללמוד הלכה בצורה מסודרת. בהרבה מההלכות אין הבדל בין גברים לנשים, ואפשר ללמוד משנה ברורה או ילקוט יוסף (לפי העדה המתאימה). שמירת שבת כהלכתה או מנוחת אהבה גם רצוי מאוד. וכך עוד הרבה ספרי הלכות (למשל 'וזאת הברכה' על הלכות ברכות). בחנויות ספרים יש רבים כאלה.

בעניין אמונה - קשה להמליץ מרחוק בלי להכיר. אבל אני מציע לפתוח כמה וכמה ספרים ולראות מה מדבר אלייך ביותר.

בין הספרים הבסיסיים והיסודיים - ספר הכוזרי, חובות הלבבות, הקדמות הרמבם למשנה, מסילת ישרים ועוד ועוד.

מקווה שעניתי

בהצלחה