טעויות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/19 23:58 י באב התשעט

שאלה

שלום רב

אני רווקה חוזרת בתשובה מזה מספר שנים. המשפחה שלי אינם דתיים אבל מסורתיים מאוד... עברתי דירה לאחרונה ואבא שלי בטובו הציע לרכוש עבורי רהיטים חדשים לבית זה היה בשבוע שעבר....אני מודה שלא זכרתי ולא היה במודעות שלי שאנחנו בזמן לא מתאים לזה..פשוט שכחתי..ורכשנו את הרהיטים טרם השתמשתי בהם עד כה אבל כבר הגיעו.. אני צמה ב 9 באב שומרת שבת וכו אבל מודה שפשוט לא זכרתי את הדין בעניין הזה בתקופה של 9 הימים ופתאום זה נפל לי בתודעה כמה ימים לאחר מכן. ..האם יכולה להשתמש ברהיטים או צריכה למכור אותם חלילה? לתת צדקה לכפרה? לצערי זאת לא הטעות היחידה שהיתה לי ב 9 הימים...ואבא שלי הכוונה שלו היתה טובה וגם הוא לא זכר...אודה לעצת חכם בעניין. תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך למכור את הרהיטים ואפשר להשתמש בהם לבניית הבית החדש שלך. עיקר האבלות היא בהרגשה של חורבן וכאב על מה שקרה בימים אלו, על כן רגש זה לא כהה, ואדרבא מתוך המכתב שלך ניכר שאת מבינה את עוצמת הימים הללו, והקניה הייתה מותרת מכיוון שכנראה רק בימים אלו אביך הצליח להשיג לך רהוט, ואם לא היה קונה היה בכך הפסד כספי, ויש רבים שמקילים בכך. על כן אפשר להשתמש ברהיטים אלו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ