טלויזיה - לוציפר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/10/19 10:09 כט בתשרי התשפ

שאלה

ערב טוב כבוד הרב.

ישנה סדרת טלוויזיה שנקראת ״לוציפר״ המבוססת על פי האמונה הנוצרית.

הסדרה היא מסוג פנטזיה על שטן בדמוי אדם שיורד לכדור הארץ.

רציתי לשאול אם ישנה בעיה לראות את הסדרה הזאת? כמובן שבשבילי הסדרה היא בדיונית לחלוטין ושאין לה שום קשר למציאות.

תשובה

לשואל שלום,

איני מכיר את התכנית לפרטיה.

במידה ולא נכנסות אמונות ודעות של נצרות, אין בכך בעיה של עבודה זרה.

וזו לשון הרמב"ם: "סְפָרִים רַבִּים חִבְּרוּ עוֹבְדֵי כּוֹכָבִים בַּעֲבוֹדָתָהּ הֵיאַךְ עִקַּר עֲבוֹדָתָהּ וּמַה מַּעֲשֶׂיהָ וּמִשְׁפָּטֶיהָ. צִוָּנוּ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא שֶׁלֹּא לִקְרוֹת בְּאוֹתָן הַסְּפָרִים כְּלָל וְלֹא נְהַרְהֵר בָּהּ וְלֹא בְּדָבָר מִדְּבָרֶיהָ. וַאֲפִלּוּ לְהִסְתַּכֵּל בִּדְמוּת הַצּוּרָה אָסוּר שֶׁנֶּאֱמַר אַל תִּפְנוּ אֶל הָאֱלִילִים".

יחד עם זאת, ייתכנו בעיות אחרות כגון צניעות, ניבולי פה וכדומה.

(רמב"ם הל' עכו"ם פרק ב הלכה ב)

כל טוּב.