טלוויזיה בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/04/20 11:22 יח בניסן התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני היחיד מבני משפחתי ששומר שבת.

בני משפחתי רואים בשבת טלוויזיה ואני מצד אחד לא רוצה לחלל שבת ומצד שני לא רוצה להיות לבד בחדר ואני רוצה לשבת איתם.

האם זה יחשב לחילול השבת אם אראה איתם טלוויזיה ופשוט לא אגע בשלט?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך ולפי הצער כך גם השכר. מכיוון שהטלביזיה עובדים בה יהודים א"כ הרואה נהנה ממלאכת שבת, ויש בכך פגיעה בשבת, וכמו כן פגיעה בערבות ההדדית של כל יהודי שאסור לו להנות ממלאכת שבת של חברו. לכן אין לראות את הטלביזיה אבל אפשר לשבת בחדר ולקרוא ספר אחד, ולא לראות כלל את המשודר. ראוי להציע להורים לשחק במשחק מסוים (קלפים, טאקי וכדו'), כך שגם הם יפחתו בראית הדברים האסורים. זה גם יכול לעזור לשיתוף המשפחתי וגם יעזור להם בהפחתת האיסורים ואתה תזכה על ידי כך לשכר גדול.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ