טהרה בנופש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/07/18 22:43 יב באב התשעח

שאלה

איזה דברים אפשר ומותר בהלכה לעשות כדי להיות טהורים בחופש?

אני אמורה לקבל ווסת עוד כמה ימים וזה בדיוק באמצע החופשה.

תשובה

שלום רב, כל הכבוד על החשיבה הבריאה. אין צורך לסבול, כיום יש הרבה פתרונות ברוך השם. ואני רואה בחיוב את הרצון למקסם את השמחה והשלום בזמן הנופש. אין בעיה הלכתית בדחיית קבלת הווסת החודשי.

הדרך הטובה ביותר היא להשתמש בכדורים הורמונלים שדוחים את הווסת באופן חד פעמי.

ממה שאני מכיר (איני רופא) הכדורים המומלצים נקראים פרימולוט נור (נורתיסטרון). אלו טבליות שתפקידן בדרך כלל להסדיר את המחזור.

ניתן לרכוש את הכדורים אך ורק עם מרשם, ולכן הייעוץ עם הרופא המטפל טרם השימוש הוא *חובה* (שוב: אני רב, לא רופא). ייתכנו מקרים בהם לא יאושר השימוש כגון מצבים מסויימים של הריון או הנקה.

טוב לקבוע תור ולהתחיל לקחת את הטבליות עשרה ימים מראש כדי להבטיח מניעת תקלות.

כמה זמן אפשר 'למשוך'? בדרך כלל עד כשבוע, מאוד משתנה בין נשים. כאמור, להתייעץ עם הרופא האישי.

במידה ויש צורך להאריך את ימי הטהרה מעבר לחודש של טהרה, ישנם כדורים אחרים הנקראים פרוגילוטון (לשאול את הרופא). לרוב הם נלקחים יחד עם הפרימולוט נור. כמה זמן שהרופא מאשר.

חופש נעים ומלא שמחה!