טבילת כלים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/02/21 18:19 כז בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד

הרב רציתי לדעת למה כשקונים כלי חדש הוא צריך טבילה? ועוד למה אם מביאים לגוי את הכלי במתנה וחוזרים לשאול ממנו את הכלי, הכלי מותר הרי הכלי של הגוי?

תשובה

שלום

חז"ל מסבירים לנו שעל פי התורה, כשכלי עובר מבעלות של גוי לבעלות של יהודי, הוא צריך טבילה.

זו גזירת הכתוב, ואולי אפשר לראות בזה מעין "גיור" של הכלי, או מעבר ממצב של טומאה למצב של טהרה.

מכיון שזו לא בעיה כשרותית באוכל שמוכן בכלי, אלא גזירת הכתוב על כלי שעבר מבעלות של גוי לבעלות של יהודי, ממילא כאשר הכלי עדיין שייך לגוי אין בעיה להשתמש ואין צורך בטבילה.

כל טוב