חשש מגט לא תקין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/10/19 14:49 יא בתשרי התשפ

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

יש לי מחשבות ממש מטרידות, אשמח למענה!!

התחתנתי נישואים אזרחיים בארצות הברית עם יהודי, מאחר שלא היה באפשרותינו להתגרש שם התגרשנו כאן בארץ בבית דין רבני, קיבלתי גט ומעשה בית דין ותעודת גירושין. כשהתגרשנו בארץ היינו שנינו רשומים כרווקים בתעודת זהות. הגט שקיבלתי היה גט רגיל ולא גט לחומרא. השאלה שלי האם זה תקין? כי הבנתי שלאחר נישואים אזרחיים בדרך כלל מקבלים גט לחומרא, ובמיוחד שהיינו רשומים כרווקים בתעודת זהות ולא התחתנו כדת משה וישראל כלל. אני חוששת שאולי לא שמו לב בבית דין רבני או שלא ידעו שהיינו רשומים כרווקים, או שאולי שכחו שהתחתנו רק בנישואים אזרחיים ואז הגט אולי לא תקין כי הייתי צריכה לקבל רק גט לחומרא ולא גט רגיל. ואם זה כך אולי הגט לא תקין והגירושים לא תקפים באמת. אני ממש ממש מוטרדת מכך וחוששת מאוד להוליד ילדים בעתיד כי אם הגירושים לא באמת תקפים אז הם יהיו ממזרים. מחשבה זאת ממש מבעיתה וממש מטרידה אותי.

אשמח למענה מהיר!!!!

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין מדקדקים אחר בתי דין. כנראה שאם עשו פעולתם נכונה. גט לחומרא הוא גט לכל דבר, אין חילוק בצורת הכתיבה וכדו', הכל זהה כמו כל גט, רק הוא נקרא לחומרא, ולכן אסור לך גם להתחתן עם כהן וכדו', כיוון שיש לך גט. החומרא היא בסיבה לא בגט עצמו.

יהי רצון שתמצאי את זווגך הנכון ותזכי להקים בית בישראל עוד השנה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ