מבינה את חשיבות התפילה - אבל עדיין קשה לי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/04/20 15:02 כז בניסן התשפ

שאלה

אני רוצה ויודעת שחשוב להתפלל כל יום אבל בכל זאת אני לא מצליחה להרגיש חיבור לתפילה ומנסה להתחמק ממנה בתירוצים שונים. אני חייבת לציין שאני עושה התבודדות כל יום ולכן אין לי בעיה בדיבור עם ה' או באמונה בו.

תוכלו לעזור לי?

תשובה

שלום לבונה יקרה.

את מעלה סוגיה חשובה שנוגעת לכולנו.

אכן, אנחנו אנושיים, ולפעמים לא מצליחים להתפלל כנדרש.

השכל יודע, גם הלב, ועדיין- משהו "תקוע".

ובגלל שזה כל כך חשוב- אין כאן פתרון קסם. אלא הרבה מודעות ורצון להתקדמות, ואמונה שבעזרת ה' התהליך שתעשי עם עצמך- ייתן פירות.

לא סתם אומרים "איזו היא עבודה שהיא בלב, הוי אומר זו תפילה" (תענית ב.)

כדאי ללמוד, לבדוק, לשאול ובעזרת ה', הלב ייפתח ומשהו "יטפטף" לתוך הלב, ותתחיל צמיחה והתחדשות בתהליך שאת עושה לעצמך בנושא זה.

מצרפת לך קישורים לשאלה שעניתי עליה בעבר ולשאלות נוספות בנושא שהעלית, ואת מוזמנת להמשיך לחפש כאן באתר.

וכמובן- לא להתייאש חלילה, זה חלק מעבודת ה' שלנו, לפעמים יש ירידות אבל אנחנו בשאיפה לעשות הכל כדי שגם יהיו עליות, בעזרת ה'!

עוד נקודה חשובה לפני הקישורים: אשרייך על ההתבודדות, ועל הרצון לקרבת ה'. זה מבורך וחשוב. רק שימי לב - לעשות זאת בסביבה בטוחה. לא לעשות זאת לבד בטבע בחוץ בלי שאף אחד ידע. היו מקרים לא עלינו שהסתיימו נורא ואיום. בבקשה התייעצי עם דמות קרובה, הורים או מורה, איך ואיפה לעשות התבודדות ובעיקר לשמור על עצמך.

איך אפשר להתחבר ולהתרכז בתפילה גם כשלא רוצים להתפלל?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=950436

תפילה- איך מכוונים ולא מרחפים?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=696173

לא מצליחה להתרכז ולכוון בתפילה

https://www.makshivim.org.il/answer?id=693645

מוזמנת להמשיך לשאול אותנו.

ברכה והצלחה וברכת ה' עלייך!

שרון