חרקים במלח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/07/19 15:32 ו בתמוז התשעט

שאלה

שלום, הכנתי מרק עוף ענק. לאחר שסיימתי להכינו, העברתי את המלח, שהיה פתוח בארון לכמה חודשים, למלחיה סגורה. כשהגעתי לסוף השקית, שמתי לב למשהו זז. בדקתי, ומצאתי לפחות שני חרקים זזים. האם עליי לזרוק את כל המרק? אפשר אולי לסנן אותו או לבדוק אותו תוך כדי אכילה? ממש מתבאס על הזמן המבוזבז ועל המזון הטוב שייזרק.

תשובה

שלום וברכה

אני מבין מהשאלה שכלל אין לך ידיעה שיש חרקים במרק או שהם נפלו לתוכו, אלא כמה ספיקות - שמא היו במלח, ושמא משם הגיעו למרק וכדו׳.

על כן, המרק מותר באכילה. אם אפשר לבדוק - מהיות טוב אל תהיה רע, אולם אם לא ניתן לבדוק מותר לאכול את המרק.

כל טוב