חסימה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/09/21 13:30 ג בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שמלווה אותי כבר זמן ארוך ולאחרונה מציק לי במחשבות.יש לי דוד רווק מבוגר ממני בעשור תמיד היה מאחל לי למשל זיווג הגון או חתונה בקרוב ואני הייתי עונה אתה קודם או קודם אצלך ותמיד אפילו אמא שלי הייתה אומרת קודם אתם המבוגרים יותר (לאחרונה עונה בעז"ה), האם בזה אני או אמא שלי חוסמות את המזל שלי? האם אני חוסמת את המזל שלי ותולה את המזל שלי בשלו? כשמאחלים לדוגמא שתתחתנו באותה בשנה או אחד אחרי השני האם יש בזה בעיה? או עיכוב מסוים? אני מאמינה באמונה שלמה רק בבורא עולם ויודעת שהכל בעתו ובזמנו רק הוא קובע ויחד עם זאת הבנתי כמה משמעות יש למילים אז הנושא יושב לי על הלב לאחרונה מאוד. אשמח לקבל תשובה.

תודה רבה ומועדים לשמחה

תשובה

שלום

לא אין בזה שום חסימה.

תעשי את המוטל עלייך בהשתדלות המעשית ובתפילה וצדקה כלפי ה', ובע"ה תזכי במהרה למצוא את זיווגך.

כמובן, שטוב מאוד להתפלל גם על אחרים, ובמיוחד על מי שמבוגר ומחפש כבר הרבה זמן, ולהשתדל לסייע בהצעות מתאימות, אם זה רלוונטי.

יחד עם זאת, ברמה המעשית, אם את מרגישה שיש איזושהי חסימה ברמה הרגשית, כלומר, משהו בתוכך שמפריע להתקדם בקשרים, תשקלי אפשרות להתייעץ על זה עם מישהו מקצועי.

כל טוב ובהצלחה רבה

כתיבה וחתימה טובה