חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/08/20 08:14 ד באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב. קודם כל מקסים שיש אתר כזה בו אפשר לשאול שאלות תודה רבה שאתם כאן לענות ולעזור לרבים!

השאלה שלי היא לגבי חלום שחלמתי בערך לפני שלושה חודשים ומאוד מעסיק אותי.. בחלום אני מרגישה שאני במלחמה במצרים, אני זןכרת את הפרמידות ועד עכשיו יש לי תמונות של זה בראש .. אני זוכרת שאני מנסה לברוח מהמלחמה ואיכשהו מגיעה לאגם מים כמו נילוס כזה ענק ופשוט קופצת ומנסה להגיע כמה שיותר גבוהה , אני זוכרת את עצמי מזנקת ממש גבוה ומסביבי ברסלבים קופצים יחד איתי . הם לא מצליחים לקפוץ גבוה כמוני ןאני ממש זוכרת שאני מזנקת לשחקים וכאילו זה מה שמציל אותי מהמלחמה. אשמח לדעת מה פירוש החלום הזה? אני נמצאת כרגע בתהליך התחזקות.. יכול להיות שזה קשור?

תשובה

שלום

בהחלט יכול להיות שזה קשור, אבל לא בהכרח כסימן מלמעלה, אלא כגילוי של משהו עמוק בנפש שיצא החוצה.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, פחדים ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

בוודאי שאין מה לדאוג.

כל טוב

ובהצלחה רבה בדרך הנפלאה שאת הולכת בה.