חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/01/22 16:17 כח בשבט התשפב

שאלה

חלמתי חלום ואני רוצה לדעת את הפרוש שלו חלמתי שנסענו לכותל כמה בנות וחברה אמרה לי שהיא בהריון ואני אמרתי לה לעשות הפלה וראיתי בחור שמסתכל עלינו ואז כנראה שהוא עזר לנו כי אני חלמתי שאני איתו לבד בדייט ואז הוא אמר לי שהוא לא ערבי והצעתי לו לשתות כפה או תה ואז הוא אמר וואי מה אני יעשה איתך מה אני לא יכול להפסיק להסתכל עלייך ואז התעוררתיו

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, מחשבות או פחדים מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים (יכול מאוד להיות שזה נובע מכל מיני פחדים עמוקים שקשורים לנושא).

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ותמיד טוב ורצוי לתת צדקה.

אין לך בכלל ממה לדאוג.

כל טוב