חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/01/20 15:40 יב בטבת התשפ

שאלה

היי

רציתי לשאול לגבי חלום שחלמתי.

בחלום הלכתי בכביש למטרה מסוימת

היתה לי אפשרות לבחור בדרך הקצרה

אך בחרתי בדרך הארוכה, מאחוריי היה

איש (אולי פעם ראיתי אותו) וקצת חששתי ממנו , האיש הזה ניסה לדבר עם מישהו אחר שהלך והביע דעה מסוימת בקול רם והאיש שהוא ניסה לדבר איתו צעק עליו לעזוב אותו לאחר מכן הוא התחיל לדבר איתי שיחת חולין ואז עבר אותו בן אדם שצעק שוב והאיש שוב ניסה לדבר איתו וכאשר הבן אדם צעק עליו לעזוב אותו בשנית אותו איש שדיברתי איתו נשך אותי (לדעתי בצאוור)

ואז קמתי בבהלה , מה אומר החלום ?

תשובה

שלום

באופן כללי מה שאני מכיר זה שמקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

העיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה.

כל טוב