חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/12/18 10:37 כב בטבת התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום

בלילה חלמתי שבן הזוג שלי התאבד (קפץ מקומה 15 ) בחלום אני רואה אותו עושה את זה מנסה להגיד לו אל תעשה את זה ולא מספיקה אני רואה אותו כאילו נופל ורוצה לצרוח לא לא בהרגשה שלי בחלום אני כאילו רק רוצה שהוא ישמע בדרך למטה שאני לא רוצה שהוא יחשוב שזה קשה לי ההחלטה שהוא בחר אבל אני לא מצליחה להוציא קול . ואז אני מתקשרת לאמבולנס ומתעוררת מהחלום .

אשמח לדעת מה פירוש של חלום זה קמתי עם הרגשה רעה ודמעות ממש אחד החלומות הכי מפחידים שחלמתי בדרך כלל אני לא מייחסת חשיבות לחלומות

תשובה

שלום.

אני מסכים עם הגישה שלך בדרך כלל.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

אמנם אינני איש מקצוע, אבל במקרה שאת מתארת זה ממש נראה כמו פחדים שהחלום ביטא אותם.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, ואפשר כמובן גם לתת צדקה, ובמיוחד במקרה הזה שאת מתארת את עצמת הרגשות שהחלום גרם לך.

והעיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה.

כל טוב