חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/12/18 10:34 כז בכסלו התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום

חלמתי שהלכתי בקבר של סבא שלי ז"ל (מצד אמא) בטוניס ואני זוכרת שהייתה תמונה של סבא של בעלי (מצד אמא). קמתי בבוקר מלאה ברגש ועם דמעות , רציתי לדעת מה זה אומר? וכל פעם שאני מספרת את החלום יש לי דמעות .

אומרים שבחנוכה הנשמות רוקדות אז אולי הוא היה שמח שהדלקתי את החנוכיה אתמול בביתו?

אם תוכל לעזור לי בבקשה

תשובה

שלום

בוודאי שהוא שמח בזה שהדלקת, וכל מצווה ומעשה טוב שעושים הצאצאים מזכה את אבותיהם, ובמיוחד שהדלקת בביתו.

ברור שחלום כזה מאוד מרגש, וזה מעיד על הרגישות שלך, אבל אני לא חושב שיש לזה משמעות מעבר לזה.

כל טוב וחנוכה שמח