חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/03/22 18:39 ג באדר ב'

שאלה

היה יום שבת, תיכננתי אני וחברים ללמוד בשעה מסוימת ממש התרגשתי שאני הולך לשמח את אלוקים וממש רצתי כדי ללמוד תורה איתם וכדי לשמח את בוראי, משום מה הגעתי והם לא באו חיכיתי שעה ותוך כדי למדתי משניות קצת דף היומי והם לא באו נורא התאכזבתי..

דיברתי עם אלוקים אמרתי לו שהלכתי לשמח אותו והנה זה מה שקרה..

אמרתי לא שלא נורא שאני ואליהו הנביא נעשה חברותא או שאני והוא (אלוקים) נלמד ביחד

והאמת חזרתי הבייתה ודעתי הוסחה ולא הספקתי ללמוד..

הלכתי לישון עם קריאת שמע שעל המיטה וחלמתי חלום

חלמתי שאני לומד תורה הלכות רמב״ם על קורבנות

עכשיו זה היה לי ממש מוזר כי לפני כמה ימים ביקשתי מהקב״ה שיעזור לי עם כל הנושא של הקורבנות כי זה קשה לי ואני לא כל כך מבין את זה

וזה היה ממש מוזר כי למדתי דווקא קורבנות ולמדתי עם מישהו אני לא זוכר עם מי אבל אני זוכר שהיה שם מישהו

האם זה חלום שווא או שיש משהו בדבר?

הגיוני מאוד שזה יהיה חלום שווא אחרי מה שקרה באותו היום אבל בחלום הייתי במקום אחר ובאמת למדתי כאילו בחלום קראתי הלכות שמעולם לא ראיתי ולמדתי עם איזה מישהו.

שאלתי היא האם זה חלום שווא או לא ?

אשמח לתשובה:)

תשובה

שלום

ראשית, לגבי מה שקרה עם הלימוד עם החברים - מכיון שאתה התאמצת והשקעת כדי ללמוד תורה, יש לך שכר ממש כאילו למדת, ומן הראוי שמאוד תשמח על הרצון הקדוש הזה שלך, ועל ההתרגשות שהייתה לך.

הקב"ה מאוד שמח בזה.

לגבי החלום, איננו יודעים לפרש חלומות, אבל לא הייתי קורא לזה ממש חלום שווא, כי החלום הזה הוא עדות נפלאה על העולם הפנימי שלך.

מי שחולם על לימוד תורה בכלל, ובפרט על הלכות קורבנות, זה מראה איזה עולם רוחני יש לו.

אשריך

כל טוב