חלום על פיגוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/04/22 15:40 ב בניסן התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

יצא לי לא מזמן לדבר עם חברה טובה שלי, ולשתינו באופן מוזר יש תחושות בטן חזקות שיקרה לנו משהו חלילה בפיגוע (לפני שהתחילה תקופת הפיגועים והמתיחות). שבוע לאחר מכן, היה פיגוע בעיר מגורנו.

היום, אותה חברה סיפרה לי שהלילה היא חלמה ששתינו היינו בתחנה המרכזית של באר שבע (עיר מגורנו) עם מזוודות וכו'... ממש תיאור לפרטי פרטים של האירוע.

שורה תחתונה - המון תחושות חזקות וחלומות על מוות בפיגוע, ואנחנו מפחדות.

מה ניתן לעשות בעניין? איזו פרשנות יש לזה?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

במקרה שאת מתארת זה די ברור שמדובר בתוצאה של חששות מודעים או בלתי מודעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, ואפשר גם לתת צדקה כמובן.

אין לכן מה לדאוג

כל טוב