חלום על נפטר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/07/22 19:01 כב בתמוז התשפב

שאלה

בחלום הלכנו לקבר שלו אך לא מצאנו אותו ראיתי רב ושאלתי אותו היכן הוא נמצא הוא לקח אותנו אליו (אותי אחי ואחותי )

והוא היה מכוסה בטלית באתי להניח את הראש לבקש מחילה אחי בא לנשק לו את הראש פתאום הוא קם זרק מעליו את הציצית והוא היה אם בדם שאלתי את הרב איך זה שהוא זז הוא מת פתאום הוא קם צחק קם לקיר נתקע בו ונפל ואמר אני חי .

הרב אמר שבמצב שלו הוא חצי גוסס וקבורים אותו ככה . והחזיר אותו למקום שלי

קראתי לו מהצד בשם שלו שיסתכל עלי והוא לא שמע התקרבתי אליו לפנים וקרא לי בשם וחייך שאלתי אותו אם יכולה להביא לו נשיקה ואמר לי מזה נשיקה אני רוצה חיבוק חזק וחיבק אותי חיבוק חזק וארוך הסתכלתי עליו בידע שתכף מת ובקשתי ממנו שיבטח לי שלא משנה מה הוא ישמור עלי הוא הבטיח שתמיד ישמור עלי ונשקתי לו את היד ואז קמתי משינה בבכי

תשובה

שלום

אכן חלום מטלטל ביותר.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה קרובה של אדם קרוב שנפטר.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ולעשות דברים טובים לעילוי נשמתו.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב