חלום על טביעה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/08/20 06:58 כז באב התשפ

שאלה

שלום.

לפני כשבוע, היה לי חלום שעד עכשיו מטריד אותי מאוד.

חלמתי שאני נמצאת בתוך מקור מים,

לא ברור לי בדיוק איזה אבל זה לא היה לא בריכה, ולא ים.

אני רק זוכרת מסבבי מים.

הכל חשוך ומולי יש מישהו (ראיתי את פניו, אבל אני לא מזהה)

הוא שם את הידיים שלו עליי וניסה להטביע אותי בכוח.

אני נאבקתי להשאיר את הראש מעל המים כדי לא לטבוע, לבסוף הוא וויתר ונעלם.

אשמח אם אפשר לפרש לי את החלום, מה החלום הזה אומר?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, פחדים ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

בוודאי שאין מה לדאוג.