חלום על אבא שניפטר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/03/22 21:51 כז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

אבי נפטר לפני 5.5 חודשים

מאז חלמתי עליו כמה חלומות, אבל אמש חלמתי חלום שקצת עשה לי תחושת אי שקט .

החלק הראשון של החלום הרגיש סתמי ובסופו נותרתי עם סימן שאלה

ככה-

בחלומי אני בביתי היה אור יום מהחלונות וקפץ לי החשמל בבית נלחצתי מזה בחלום ואז אני רואה את אבי במדים של העבודה שלו (עבד כמאבטח) נראה מעט עייף כמו אחרי יום עבודה

מרים את הפקק של הבויילר וכל החשמל חזר

ואז הוא אמר לי

תגידי לה (כאילו דיבר על אימי) שזה מהתנור

(זה היה בבית שלי לא בבית של אימי אנחנו לא גרות ביחד)

אחר כך פנה אליי ואמר לי חגית תדברי איתי רק מה שצריך והלך

מה המסר שניסה להגיד לי שאמר לי תדברי איתי רק מה שצריך?! מה זה רק מה שצריך?

נשארתי באי שקט וסימן שאלה גדול להבין מה הוא בעצם רומז מבקש ממני למה התכוון?

תודה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה כל כך קרובה של אדם כל כך קרוב שנפטר.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ולעשות דברים טובים לעילוי נשמתו.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב