חלום חתול שחור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/06/21 13:51 כא בסיון התשפא

שאלה

חלמתי על חברה טובה שלי שהיא נפלה מביניין ואני רצה אלייה ומנסה להחיות אותה פתאום מופיע לי חתול שחור ומנסה לתקוף אותי ומנסה להילחם בו (אני יודעת שחתול שחור בחלום זה סימן לא טוב רציתי לדעת מה זה אומר?

חשוב לי לציין ולומר שאני עברתי לא מזמן לצערי הפלה בכדורים אני חושבת שאולי זה סימן על הפלה שעשיתי למרות שאני מדליקה נר לצדיק רבי מאיר בעל הנס נר כל יום כדי לכפר על המעשה הזה הפלה וחשוב לציין שאני מסורתית אני בנאדם מאוד מאמין אני מרגישה כאילו בורא עולם כועס ומאוכזב ממני על המקרה הזה )

תשובה

שלום

אני לא נכנס לשאלת ההפלה, כי אני לא מכיר את הפרטים של המקרה שלך, וזה כבר קרה, אבל השאלה אם זה היה דבר נכון או לא, לא קשורה לחלום.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ותמיד טוב ורצוי לתת צדקה.

אין לך בכלל ממה לדאוג.

כל טוב