חילול השם ושקר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/07/22 06:43 ג באב התשפב

שאלה

האם מותר לשקר אם בן אדם עשה חילול השם כשהוא למשל (וסליחה על הדוגמה המביכה והלא נעימה, מחילה) שכב לפני חתונה, ושואלים אותו על כך?

תודה ומחילה

תשובה

שלום

אין מה לבקש מחילה כששואלים שאלה ורוצים לדעת מה לעשות.

מותר לאדם לשנות מן האמת כדי למנוע צער או בושה, ונראה ברור שגם בשביל למנוע חילול השם, ועדיף ככל האפשר להשתדל לעשות זאת בלשון שאיננה שקר מובהק אלא בלשון המשתמעת לשני פנים.

אם מדובר במישהי שיש רצון או פוטנציאל להתחתן איתה, אני מציע לשקול היטב איך לעשות זאת, כדי לא לבנות בית על אדני חוסר אמת (ומאידך כמובן, לא נכון שנפילה של האדם מהעבר תמנע הקמת בית, ובעל תשובה לא אמור לפרט לפרטים את כל התהומות שהיה בהם).

בהצלחה רבה