חייבת לדעת את העתיד שלי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/02/21 15:17 יט בשבט התשפא

שאלה

היי כבוד הרב, אני בבילבול חיים מאוד גדול.

הקו מחשבה שלי הוא מאוד שונה משל כולם במלא דברים ויש לזה חיסרון גדול. הקו מחשבה שלי לחיים, לגיל, להגשמה מאוד שונה ומעצבנת.

אני רוצה קריירה רוצה להגשים את החלום יותר מכול אבל לפעמים המחשבות על העתיד מאוד עושות לי רע.

אני בן מאוד לא החלטי, מאוד מחושב, חייבת שהכול ילך בדיוק כמו ברשימה שלי, בדיוק כמו בדמיון ובתיכנון שלי.

זה כולכך קשה לי.. אני בוכה מרוב קושי ובילבול.

אני עם רצון ענק להצליח ולהגשים את החלומות שלי אבל עם רצון פתאומי להקים משפחה משלי וללדת הרבה ילדים. מצד אחד יש לי צד שאומר לי לוותר על החלום ולהיות אמא במשרה מלאה וללדת 7 ילדים ומצד שני צד שאומר לי להגשים את החלום , שיהיה לי קריירה וללדת 3 ילדים. אני יודעת שאם לא אגשים את החלום לעולם לא יהיה מאושרת ואם לא אגשים ונניח הילד שלי יגשים את החלום אני יאכל את הלב שפיספסתי את ההזדמנות להגשים..אני רוצה הכול ועכשיו, רוצה גם קריירה גם ילדים גם להתחתן וגם חוויות עם חברים.

קשה לי לקחת את הכול לאט למרות שאני אומרת תזרמי מה שיהיה יהיה אבל קשה לי לזרום עם החיים. אני חייבת לדעת את העתיד שלי התפטתי להתקשר לנורמולוגית ובסוף החלטתי שלא. גם למה אני בלחץ? כי גיל עשרים זה נראה לי גיל שמגשימים בו וגם גיל להקמת משפחה אבל גיל שלושים נראה לי גיל זקן ושיתייחסו אלי כאל מבוגרת ולא כאל צעירה וקשה לי עם זה.. אני מפחדת לפספס משהו שהיה עושה אותי מאושרת. אי הידעה הזה הורג אותי, אני רוצה להיות החלטית ולקחת את הזמן ולא לתת לגיל להפריע לי בחיים.. אני למרות שאני רק בת 17 וחצי ואני יודעת שכול החיים לפניי אבל אני כול הזמן חושבת מה יהיה בעתיד. אולי זה בגלל שאני לא חווה חוויות של ילדים בגילי כי תמיד אומרים זה הגיל הכי כיפי אבל אני לא חווה חוויות , הפסדתי המון וזה אוכל לי את הלב..

מה שקורה איתי זה מבורא עולם?

הוא אחראי על המחשבות שלי?

אפשר לדעת מה קורה ברגשות שלנו? ובמחשבות ה׳ שולח לנו מסרים דרכם?

אני יותר מידי חושבת וחושבת זה עושה לי כאב ראש רציני ומכניס אותי לבילבול..

תודה רבה

תשובה

שלום

ראשית, טוב מאוד שלא הלכת לנומרולוגית. אין לה שום ידיעה ושום כוחות. זה סתם בלבול מוח ובזבוז כסף. וזה גם אסור.

אי אפשר לדעת את העתידות. אין לנו נביאים היום.

אם את שואלת אותי, מה שאת באמת צריכה, זה קצת סיוע מקצועי. מישהי לדבר איתה. זה יכולה להיות פסיכולוגית, עובדת סוציאלית, או מטפלת מסוג כלשהו (לא 'בעלת כוחות' חלילה).

מישהי חכמה עם ידע בעולם הנפש והרגש, שתוכל לעבד איתך את מה שאת עוברת, להכווין אותך ולייעץ.

אני חושב שזה יכול לסייע מאוד לסדר את כל הבלבול שאת מתארת.

יש לך רעיון למישהי כזאת שתוכלי לפנות אליה?

בהצלחה