חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/10/19 13:27 יא בתשרי התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום רב !

אני חוזרת תשובה למשפחה חילונית ונתקלתי ב2 בעיות מחפשת עליהן תשובות .

1) האם אני אמורה לחלל את חג סוכות א וסוכות ב (חשוב לציין כי משפחתי חילונית , נוסעת בחג ואין לי איפה לעשות חג )

2) אני רוצה לעלות למדרשת בת חן בירושלים מכייון שמשפחתי תתקשה לקבל את דרכי בתשובה ואני לא רוצה להוות נטל על אימי, אך לצערי אין לי כסף לזה מכיוון שאני מתחילה ללמוד תואר ראשון החודש וכל כספי ילך ללימודי התואר , חשוב לציין כי אין עזרה מאימי ללימודי קודש .

מה עליי לעשות ??

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת רואה את האור האמיתי למרות כל החושך הסובב אותנו.

1. אינני מכירך, אבל ישנה חזקה שאין יהודי שאין לו גואל. בכל מקום שיהודי נמצא אפשר למצוא משפחה שתסכים לארח אותו בשמחה בחג. ברור שיש לך איזה חברה שהיא דתית ואולי ידידים ואפילו רחוקים. ברור לי שאפילו מי שאינו מכיר אותך ישמח לארח אותך. על כן אל תתביישי לבקש להתארח בחג. אם תפני לאחת המדרשות בודאי שיוכלו לעזור לך בארוח. אם את רוצה יש גם בבת עין וכן בקרית ארבע.

2. אינני יודע על ענייני כספים. אבל ברור לי שתוכלי למצוא מדרשה שתהא מוכנה לתשלום בדרך אחרת. או אולי מדרשות אחרות (אולי ביישובים ביש"ע, בית"ר וכדו').

חג שמח

עלי והצליחי בכל דרכיך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

2.