הפסק בין נטילת ידים להמוציא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/11/17 12:39 יז בחשון התשעח

שאלה

בשבת האחרונה היינו בכפר נופש (שבת חתן ב"ה) ולפי מה שלמדנו אסור שיהיה הפסק בין נטית ידים להמוציא.הבעיה הייתה שהברז של הנטילת ידיים היה בחוץ במרחק גדול האם זה בסדר?

רננה מרקוביץ כיתה יא בת ים

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן את צודקת .אין לאפשר הפסק בין נטילה לברכה.

וחכמים במסכת ברכות דף מב אמרו "שלש תכיפות הן: תכף לסמיכה שחיטה, תכף לגאולה תפלה, תכף לנטילת ידים ברכה" . ונפסקה ההלכה בשולחן ערוך אורח חיים סימן קסו בהגהת רמ"א שהילוך כב אמה (כ11 מטר) מהווה הפסק. והסיבה שקבעו דווקא מידה זו של 11 מטר היא שזה היה המרחק בבית המקדש ממקום שבעל הקורבן נתן את הקורבן לכהן לסמוך את ידיו עליו ואז הכהן הלך 11 מטר למזבח על מנת לשחוט את הקורבן ולהקריב את הקורבן על המזבח לקיים את דברי חכמים שאמרו תכף לסמיכה- שחיטה.

ומכן למדו שהפסק בנטילת ידים זה 11 מטר .

אשר על כן העצה היא ליטול ידיים גם אם מדובר במרחק גדול ואז לנגב את הידיים בתוך הטווח של ה11 מטר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו