חוסר ביטחון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/04/20 18:59 ד באייר התשפ

שאלה

שלום הרב,

אני מרגישה ממש חסרת ביטחון. אני מרגישה שאמא שלי הורידה לי את הביטחון מאז שאני ילדה ועד היום, היא אומרת לי מילים מאוד קשות, היא אומרת שאני לא מאה ונגיד ראינו בן אדם תמהוני שעבר ברחוב והיא אמרה לי שאני לא רחוקה ממנו, וכל החיים היא אמרה לי שאני אפס, האמת שגם בלי המילים האלה הייתי מרגישה חסרת ביטחון כי גם בלי מילים קשות אני לא זוכרת במהלך החיים שהיא אמרה לי אי פעם מילה טובה, היום בגיל 21 אני מרגישה שאני נחותה אפילו מאחיינית שלי בת 10, היא מתחילה לגדול ואני מתחילה להרגיש אפילו חוסר ביטחון ממנה, החוסר ביטחון שלי הורס לי בהכול, בלימודים, בעבודה, בשיעורי נהיגה שאפילו בזה לא הולך לי, לא בחיי חברה, לא ביחסים טובים עם המשפחה, בכלום ושום דבר, עוד מעט גם לא בקשר עם בן זוג ואני לא יודעת איך לפתור את זה, שאלתי את הפסיכולוגית שאני הולכת אליה אם אני לא מאה והיא מכירה אותי כבר הרבה זמן אז היא אמרה לי את מאה ועוד מאה, ואני חושבת שאיך שהם מדברים אלייך ושהדבר הזה צריך להיפסק, והיא צודקת כי אם בבית כל היום אומרים לי כמה אני לא מאה אז אני מתביישת להיות אחרי זה בסביבת אנשים, אמא שלי עברה חיים מאוד קשים, אבא שלי נפטר כשהייתי ילדה, עברתי המון קשיים, עברתי בכיתה י' בית ספר בגלל שהדרדרתי בגיל ההתבגרות למקומות שעד היום אני מתביישת בהם והיה לדבר הזה מחיר, אמא שלי שילמה הרבה יותר מהיכולות שלה ואז היה שם חרם, מה שהשאיר אותי עד היום בודדה, שהכאב הזה הביא אותי להפרעות אכילה וגם במשך השלוש שנים האלה בבית ספר החדש התייסרתי בגלל המאמץ של אמא שלי, ועד היום אני בודדה וגם בשיעורי נהיגה שעשיתי את זה כדי להתקדם בחיים לא הולך לי כי אני מרגישה שמהחושך אני באה לשיעורים, מה שגם הכי כואב לי זה שהיא תמיד מערבת את אחים שלי ומשקרת להם ואז הם חושבים שאני לא בסדר כשהיא שיקרה, וגם ככה אין לי חברות אז למה להרוס לי גם את הקשרים שיש לי עם אחים שלי? כל החיים השפילו אותי לפעמים גם במכות ואמרו לי כמה לא ייצא ממני שום דבר, שנים אני מסתובבת בתחושה שאני כלום ושום דבר ואני חושבת שכסף דווקא כן היה קונה את האושר שלי, כי אם היה לי מספיק כסף מזמן הייתי יוצאת מהבית הזה אבל אני נאלצת להישאר במקום שמשפילים אותי כי אין לי כסף בגיל הזה וזה פוגע באושר שלי, ואני מרגישה שהמשפחה שלי שאמורה הכי לאהוב אותי לפעמים רוכבים על הגל ומעליבים אותי שאין לי חברות ושמגיע לי כל פעם שהם כועסים, ואם אני לא מסדרת את הבית מבריק כמו שאמא שלי מצפה היא מאיימת שהיא תעיף אותי מהבית, נכון שעברתי את גיל 18 אבל אין לי באמת בסיס כלכלי לצאת מהבית אני גם רוצה ללמוד, בקיצור אני מרגישה ממש בתוך חושך אין לי חברות, משפחה שכל הזמן אומרים לי שאני לא מאה ושאני לא בריאה בנפשי ומשתמשים בכאבים שלי כמו זה שאין לי חברות, ומאוד קשה לי לשים את הדברים האלה בצד ולהרים את הביטחון כי זה כן פוגע, איך בכל זאת אני ירים את הבטחון שלי? כי זה פוגע לי בכל דבר בחיים, חשוב לציין שכשהייתי ילדה הייתי מאוד מפולפלת עם יותר ביטחון מהיום אבל במהלך השנים אחרי שפגעו בי כל כך הרבה קרה משהו לביטחון שלי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המכתב שלך קשה לקריאה, אמנם צריך להמשיך בטיפול הפסיכולוגי אם מי שמכירה אותך ואני רואה שהיא מאמינה בך. על כן התקשרי עמה וראי מה היא יכולה לעשות לטובתך. באופן כללי השתדלי להיות בשמחה בעבודת ד', אולי תמצאי לך חברים בבית כנסת באזור מגורים, או להתחבר לחברה חדשה שתיתן לך עוד עוצמות.

חג עצמאות שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ