חולמת על הלוויות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/02/22 05:43 ז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב, מאז שקרוב משפחה שלי נפטר בערך חמישה חודשים מידי פעם ופעם אני חולמת על ההלוויה שהייתה קשה מאוד ועל זעקות השבר של האם . בשלושה ימים האחרונים אני מתקשה להירדם ואף בחלום אחרון ראיתי את המת צופה על ההלויה מהצד, האם אני בטראומה ? או יש מסר חשוב בחלום ? אציין כי לא היה קשר קרוב ביני לנפטר אלא יותר לסובביי .

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, מחשבות או פחדים מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

נראה לי שדי ברור שזה סוג של טראומה.

אם את לא מצליחה לחזור לשגרת החיים, אני מציע לפנות לאיש מקצוע מתחום הטיפול הרגשי.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ותמיד טוב ורצוי לתת צדקה.

אין לך בכלל ממה לדאוג.

כל טוב