חג שבועות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/06/19 12:29 ד בסיון התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

הבנתי שלקראת חג השבועות לא ניתן להתכונן בשבת גם לא מבחינת חימום האוכל על הפלטה. משפחתי לא מקפידה כל כך על שמירת מצוות בבית שלי שומרים שבת וחג אבל אם אני אגיד להם שאסור לחמם אוכל לחג בשבת אני לא חושבת שיהיה אכפת להם לכן לדעתי זה יגרור סתם מריבה מיותרת. השאלה מה עליי לעשות? האם מותר לי לאכול את האוכל בערב החג כשאני יודעת שחומם בשבת?

עוד שאלה בנושא שבועות אך לא קשור לנזכר למעלה האם מותר לי להתקלח בשבת לכבוד שבועות או שעליי לחכות עד צאת השבת?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אסור להכין מקודש לקודש, אבל אם חלילה נעשה איסור והכינו זה לא אוסר את התבשיל בליל החג.

ב. אם צריך להתקלח בשבת (במים קרים) אפשר שזה לכבוד השבת (כשהזיעה מפריעה לו מאד) אבל יזהרו מלסחוט את השער. אבל לא יאמר שעושה לכבוד יו"ט שאז הוא מכין.

שנזכה לקבל את התורה בשמחה

שבת שלום וחג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ