חברתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/20 14:37 כח בניסן התשפ

שאלה

שלום וברכה לרב , בזמן האחרון מציק לי כמה דברים ,

כל ההגדרה של חרדי, דתי , כיפות סרוגות, כיפות שחורות וכל מה שמבדיל בינינו..

מישהו יודע מה הדרך הנכונה שצריך ללכת בה? , זה משנה אם אתה חרדי או דתי או כל הגדרה אחרת שכל אחד מגדיר את עצמו , אני תמיד חושבת שכל ההגדרות האלה לפעמים כל כך מיותרות

מזה משנה מה אתה ואך אתה קורא לעצמך ואיזה כיפה אתה שם?? זה אפילו גורם לנו לפעמים לשנאה אחד עם השני , ואני רואה את זה כשאני מדברת עם חברות כל הזמן, שמעת על החרדים שעשו ככה ??, למה את אומרת שכל הציבור כולו כזה? ....

בזמן האחרון גם אני חושבת על חברות שלי שמגיעות מבתים שהם לא ממש דתיים ואני מאוד שונה מהם והם ממני בדרך, למה זה מפריע לי בכלל?, שהם מתלבשות לא כמוני , התכנים שונים ,הידע שונה

אני חושבת על זה הרבה , אני לא יודעת מה לעשות וכל יום אני חושבת על הקטע החברתי הזה והשוני שבינינו , יש בעיה עם זה שאנחנו כל כך שונות ? אני פשוט לא יודעת מה לחשוב , תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הדברים שאת כותבת – מעוררים מחשבה גדולה.

אין ספק שלפני הקב"ה אין שום משמעות לשיוך החברתי. הדבר תלוי במוסריותו של האדם, בדמותו, באמונתו, בחסד שהוא עושה ובצדק, בכל הדברים הטובים הקיימים, ואכן לא לייחס שום חשיבות לשאלת הייחוס החברתי. כתבת מאוד יפה על כך, ואני מצטרף למה שכתבת.

במישור בני האדם – הסוגיה מסובכת יותר, בשל העובדה שאנחנו גם יצורים חברתיים, המתקבצים בקבוצות, עם זהות קבוצתית, ואז חשוב לבני אדם להזדהות עם קבוצה מסוימת. זה מצדו העקרוני לא אסון, כי זה חלק מדמות האדם. האסון מתחיל כאשר קבוצות פוסלות האחת את השני, מתנשאות האחת על השניה, ומדירה האחת את השניה.

ואם נלך בדרך זו – זה יהיה מבורך מאוד.

כל טוב