זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/11/20 21:09 ו בכסלו התשפא

שאלה

הרב שלום רב אני נתקל בקושי של הוצאת זרע לבטלה לפני שידעתי על האיסור הוצאתי זרע לבטלה ועכשיו אני יודע על האיסור וקשה לי מאוד אני מתאמץ מה שאני לא עושה אני לא מצליח וזה גם מפחיד אותי כי אני אומר שאני לא יוציא זרע לבטלה ואני מוציא מאז שאני יודע שלוש שבועות ככה הוצאתי פעם אחת ואני לא מצליח לעצור את זה ומה שיותר מפריע לי שאני עושה דבר שאלוהים אסר עליי ואני נכשל מפריע לי שאני מוציא בידיעה שאסור לפני זה לא מפריע לי כי לא ידעתי אז אמרתי לעצמי לא נורא עכשיו לא תעשה מה לעשות?

תשובה

שלום אח יקר

אכן זה ניסיון קשה במיוחד.

בגילאים האלה במקביל להתבגרות הנפשית והרוחנית (שבגללה כנראה בתורה ילד נהיה בוגר בגיל 13) יש גם התבגרות של הגוף. הגוף משתנה. זה מתבטא למשל בשינוי הקול, בצמיחת שערות במקומות שונים בגוף, וגם בכך שהגוף מתחיל להיות מוכן להביא חיים לעולם כשיגיע הזמן.

זה אומר שהגוף מוכן כבר לייצור של תאי זרע, שמהם בעתיד יכול להיווצר תינוק ביחד עם האשה.

כחלק מהתהליך הזה, הנושא מתחיל לעניין את הנערים, והם מרגישים אליו משיכה, זה חלק מהטבע.

הכח עצמו הוא לא כח רע חלילה. הוא כח שאחראי על הבאת חיים לעולם, ולכן זה שהתהליכים האלה קורים זה דבר טוב, כי זה מעיד על התבגרות נורמלית, אבל בגלל שהכח הזה הוא כל כך חשוב לעולם, לכן הוא גם כל כך עוצמתי, והוא מעמיד בפני האדם אתגרים לא פשוטים.

כשהוא מופיע בצורה לא נכונה הוא יכול להפיל את האדם למקומות לא טובים, שהם גם אסורים, וגם מזיקים לנפש שלו.

מאוד מאוד חשוב לדעת שהרצונות שלך והמאמצים שלך הם כולם יקרים מאוד בעיני הקב"ה. הוא ממש לא מתמקד רק בנפילות שלך, אלא בעיקר במאמץ ובהצלחות.

כל מאמץ שלך, כל רצון שלא ליפול, כל הצלחה הכי "קטנה" הם יקרים וחשובים מאוד.

יש לך מושג איזה רמה גבוהה זה ואיזה שכר מובטח לך? רש"י אומר בקידושין (ל"ט,ב') שאין מצווה שיש עליה שכר כמו מי שעמד בניסיון. ואתה עשית את זה לא פעם ולא פעמיים.

הבושה שאתה מתבייש בחטא הזה גם היא יקרה וחשובה מאוד ומעידה מי אתה באמת.

הדבר הכי נורא שיכול להיגרם לך, זה ייאוש. שתחשוב שאתה לא שווה ולא ראוי ולא טוב. משם הדרך לנפילה לתהום היא קצרה.

באמת אין שום סיבה לייאוש. תמיד תמיד אפשר לקום. בטח כשאתה במקום שאתה נמצא בו מבחינת הרצון.

הכיוון של התיקון צריך לדעתי להיות כזה:

חרטה על העבר נראה שכבר ביצעת.

וידוי דברים לפני ה' - אם לא עשית, תעשה.

קבלה לעתיד, אני מניח שגם. ברור לי שאתה לא רוצה בכלל לחזור לדבר הזה.

אם יש משהו מעשי שגרם לנפילה, ויש לך מה לשנות בדבר הזה, תתאמץ לשנות.

תעמוד מול היצר הרע ותגיד לו - תשכח מזה. אני בן של הקב"ה. אני בעל תשובה. נפלתי ואני קם וממשיך להתקדם. ממשיך להיטהר ולהתקדש. ממשיך ללמוד תורה ולעשות מעשים טובים. יודע מה? לא ממשיך. מגביר. ובזכות הנפילה הזאת, אני הולך עכשיו עוד יותר להוסיף טוב ואור וקדושה בעולם, עד שהנפילה הזאת עצמה עוד תיחשב לי כזכות.

תשמח מאוד במי שאתה. ותאמין בעצמך, ובזה שאתה בן אהוב של מלכו של עולם. יהלום בכתר שלו. ותלך ותרוץ קדימה.

וגם אם חס וחלילה תהיינה עוד נפילות, לעולם אל תיתן לייאוש להפיל אותך.

שבע ייפול צדיק וקם

בנוסף, מציע לעיין בתשובות הבאות ולקחת משם מה שיועיל לך:

https://katzr.net/1f3004

https://katzr.net/8fec44

https://katzr.net/0877ff

בהצלחה רבה (מוזמן לכתוב לי שוב)