זרע לבטלה בגלל הרהורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/12/19 15:44 יז בכסלו התשפ

שאלה

שלום לרב,

בתקופה האחרונה קורה לי משהו שמאוד מעציב אותי. לפעמים לצערי אני לא מצליח לשמור את הראש ממחשבות מלוכלכות וייצריות, ואחר כך קורה לי קישוי האיבר ויוצא לי לפעמים זרע מהחיכוך עם המכנסיים. אני מאוד מתבייש בזה. כמובן שאני לא מוציא זרע בכוונה אך האם עברתי על איסור כרת? איך אפשר להימנע כמה שיותר ממחשבות מלוכלכות שכאלה? איך חוזרים בתשובה מחטא כזה?

שבת שלום לרב.

תשובה

שלום וברכה

את הצעד הראשון - כבר עשית. אתה רוצה.

עכשיו צריך בעיקר לפנות אל העתיד.

אל תעסוק כעת בתיקון על העבר, אלא בראש ובראשונה בניסיונות הטוב והמבורך להתקדם קדימה.

אין בכך פטנטים:

https://www.tzohar.org.il/?p=1591

יש בכך עמל לחשוב מחשבות טובות, קדושות וטהורות.

על נושאים רבים - על חברות טובה עם בני אדם, על תפילה, על תורה, על עשיית חסד, על הישגים בלימודי חול - באין ספור נושאים שחלקם היתר וחלקם מצווה.

וכך מטפחים את המחשבות הטובות.

ומתקדמים עוד ועוד.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב