זמן שטיחת עשבי בשמים בשבועות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/06/17 18:47 יב בסיון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע סימן תצד, סעיף יז כתוב: ""נוהגים לשטוח עשבי בשמים ושושנים בבתי הכנסת ובבתים לכבוד חג השבועות, זכר למה שאמרו חז""ל (שבת פח:) כל דיבור שיצא מפי הקב""ה נתמלא כל העולם כולו בשמים, שנאמר ""שפתותיו שושנים נוטפות מור עובר"". וכן נוהגים להעמיד ענפי אילנות בבית הכנסת ובבתים, לרמוז למה שאמרו חז""ל (ראש השנה טז.) בעצרת נידונים על פירות האילן. ואף על פי שיש מפקפקים על מנהג זה, הנח להם לישראל שמנהגם תורה, ובפרט שמנהג זה קדום ונזכר בדברי חז""ל. ""

להלן שאלתי.

מתי בדיוק צריך לבצע את זה, האם רק בליל חג השבועות, או רק בשחרית או כל החג?

תודה,

אבי

תשובה

שלום

סליחה על העיכוב בתשובה.

המנהג הוא לעשות זאת לפני החג, ולהשאיר את זה בחג