זיווג משמיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/01/18 09:43 ח בשבט התשעח

שאלה

האם הזיווג מהשמיים?

תשובה

ב"ה

שלום.

זיווגו של אדם נקבע מראש בשמיים כמאמר חז"ל ש40 ימים לפני יצירת הוולד מוכרז בשמיים עיניין הזיווג מי שייך למי . אבל אמרו חכמים שהזיווג הוא לפי מעשיו של האדם ולכל אדם יש את הבחירה החופשית והמשוחררת לבחור ולקבל החלטה.

לכן אתה צריך לעשות 3 דברים :

הראשון במעלה להפגש ולצאת לדייטים .

השני להתפלל להשם שיעזור ויגן ויושיע ויכוון בעצה טובה ובעין טובה.

והשלישי לבדוק בעין בוחנת וטובה התאמה.

ויהי רצון שתזכה עוד השנה הזו לעמוד תחת החופה אמן.

אגב, אם יזדמן לידך ספר שאלות ותשובות (שו"ת) התשב"ץ עיין שם בחלק שני סימן ראשון שאלה שנשאל התשב"ץ ע"י החכם משה גבאי בעניין זה שאמרו חז"ל על הבת קול שיוצאת ומכריזה על הזיווג. עיין שם תשובה יפה ומנומקת .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.