איך לדעת אם בחור שהיה לי איתו קשר טוב, הוא הזיווג שלי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/01/22 15:59 ד בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

איך אני יודעת שמצאתי את הזיווג שלי ?

היה לי בן זוג תקופה של 4 חודשים. והקשר היה ממש טוב..

הבעיה, שאני דתייה והוא מסורתי. הוא היה דתי והוא הכי מכבד אותי בשעות שלי ששמרתי בשר וחלב והכל.

אני בתוך תוכי מרגישה שזה הוא. לא משנה כמה ניסיתי לעבור הלאה ולחפש ולצאת תמיד הייתה לי ויש לי עוד את ההרגשה הזאת שזה הוא..

השאלה היא איך מבדילים וזה לא איזה חזיון תעתועים מסוים?

מה עושים במצב כזה ??

תודה.

תשובה

שלום שואלת יקרה!

תודה שפנית אלינו! אני לא רב, אך ננסה יחד לענות ולראות מה שנכון לך.

זיווג

לא מעט פעמים היינו רוצים בחיים שלנו לקבל איזו נבואה משמיים ולדעת תשובה, בלי כל התהיות והשאלות שיש לנו בדרך למטרה.. וכך גם בנושא הזה. לשם כך (כמו בכל התמודדות) אנחנו נקשיב הן לשכל, והן לרגש, ללב.

השכל, נותן לנו את ההבנה הקרה, ההבנה האובייקטיבית על דברים מסוימים. אני ממליצה לך לכתוב, אם לא עשית זאת- ממש לשבת ולכתוב לעצמך יתרונות וחסרונות בבחור שהכרת. על דף לבן, לראות ולפשט לך בצורה הכי ברורה את המצב. לפעמים הכתיבה מסייעת בעיבוד המחשבות וההגעה למסקנות.

ויש לנו גם את כוחו של הלב; את הרגש, את ההמייה של הנפש.

האם יש בך רצון להיות בקרבת הבחור?

האם את אוהבת את מעלותיו ותוכלי לחיות גם עם חסרונותיו?

האם יש כאן אהבה אמיתית, שלא תלויה בדבר? למשל, אם הוא נראה טוב ולכן יש משיכה אליו, או גם בגלל המידות הטובות שבו?

האם הוא ידאג לך?

האם תרצי שהוא יהיה אבי ילדייך, בעזרת ה'?

השאלות האלו יוכלו לחדד אצלך את ההבנה ואני מקווה להגיע למסקנה האם לחדש את הקשר, או- לעבור הלאה.

אגב, גם אם את חושבת שלא להמשיך ולחזור לקשר, אל תצטערי! מן הסתם הקשר הזה בנה בך הבנה מה את מחפשת בחצי שלך, וגרם לך להכיר את עצמך יותר טוב.

זוג מעורב: דתיה ומסורתי

נקודה נוספת שאני חושבת שחשוב מאוד להתייחס לכך, הוא אופן אורח החיים של שניכם.

כתבת: "הבעיה, שאני דתייה והוא מסורתי". תראי, לא הייתי אומרת על המצב שלכם שהוא "בעיה", אבל זה בהחלט מהווה אתגר (ושימי לב שאני לא כותבת 'קושי', הראיה שלנו משפיעה רבות על המחשבה שלנו).

כי כמו שאת מבינה- הקשיים, האתגרים, יכולים להגיע כבר עכשיו,

כבר עם החתונה,

ובעזרת ה' גם עם הילדים.

האם הוא יסכים לשמור שמירת נגיעה ממך?

מה עם מצוות טהרת המשפחה?

האם ליטול לילד ידיים בגיל 3 ולשים לו כיפה?

לאן לשלוח את הילד, לאיזה גן, דתי או חילוני?

וכך הלאה.

אם אתם מחליטים לחדש את הקשר, צריך לדבר על הדברים בפירוש. ממש לעשות שיחה של 'תיאום ציפיות', ולדבר, לדבר, לדבר. כל הזמן תקשורת. קל זה לא יהיה, אבל אם אתם תעברו את זה, האהבה שלכם תהיה יותר חזקה מהכל!

ממליצה לדבר ולהיעזר בזוגות נשואים שגם הם כך. מצרפת בהמשך קישור לכתבה בעיתון 'מקור ראשון' שמספרת על עמותת "התקשרות זוגית", זוג שמלמד זוגות מעורבים להתמודד עם המתח. כרגע אולי פחות רלוונטי, אבל אולי להמשך- טוב לדעת.

אז תראי.. את התשובה האמתית לשאלתך רק את תמצאי..

זה דורש התבוננות לעצמך, העמקה וחשיבה, וזה בסדר!

תחשבי בנחת, אבל לא יותר מדי זמן- אולי תקציבי לעצמך מספר ימים לכך.

אני ממליצה לך להתייעץ עם דמות תורנית שאת סומכת עליה, או בת משפחה קרובה שמכירה אותך ותוכל הן להקשיב והן לייעץ.

ונקודה נוספת.. יכול להיות, שתחליטי שאת רוצה לחדש את הקשר- והוא מבחינתו לא ירצה. זה מבאס, תני לעצמך להתבאס!! ואחר כך תקומי כמו לביאה, בזמן שלך, ותמשיכי הלאה. מוזמנת לחזר אלינו לכאן ולכאן.

תוכלי לקרוא תשובה נוספת בנושא שאולי תהיה לעזר:

זוגיות עם בחור חילוני, מה לעשות?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=1104837

שואלת יקרה, המון הצלחה בהמשך דרכך,

ומקווה שתהיה לך בהירות דעת ושמחה של התרת ספקות!!

ברכת ה' עלייך ורק טוב,

שרון

קישור לכתבה במקור ראשון: "שומרים על הבית"

https://www.makorrishon.co.il/%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA/24641/