זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/04/20 10:09 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני המון זמן באתרי היכריות כי אני חושב שהגיע הזמן.בכל מקרה בוא נגיד שבכללי אני כמעט חמש שנים באתרי הכריות ושום דבר לא תפס חוץ מאחת שהיינו שנה ביחד וגם לא הסתדר.בכל מקרה גם אחרי שנפרדנו עשיתי הפסקה ואז אחרי חודשיים נכנסתי לאתרי הכריות במשך שלוש שנים ועדיין שום דבר לא תפס האמת שהייתי בהמון דייטים ולא מצאתי כימייה ולא שום דבר ושרציתי להכיר מישהי היא נעלמה או שהיא אומרת אתה לא הטעם שלי או שזה לא מתאים. אז אמרתי לעצמי אולי הגיע הזמן לשחרר ולהאמין בקב"ה שהכל לטובה ואין מה לחפש יותר מדיי אבל הבעיה שאני עדיין נופל לזה ומרוב שאני שקוע בזה אני לא מפוקס עם עצמי עם זה בתפילות בלימודים שלי בעשייה שלי וגם ביום יום כי זה קצת מתסכל אותי שלא הולך לי אבל מצד שני אני רוצה להפסיק עם כול האתרי הכריות האלה כי זה מפריע לי בחיי היום יום מרוב שלא הולך ואני מצפה יותר מדי מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חבל על זמנך, צא מכל האתרים, אבל מצד שני תיצור קשר עם שדכנים ושדכניות שהם מטפלים במגזר שממנו אתה בא. זה הרבה יותר אישי ומתאים ולא אתר כללי שאין לך כל ידע, אל תצא סתם לדייט בלא לדעת עם מי אתה יוצא והאם הבחורה רציית והאם בדברים מסוימים מתאימה לך. אסור לבזבז שנים על משחקי מזל. חייבים לבוא מוכנים ויודעים פרטים בסיסיים לפני הפגישה. כשיש הכנה טובה יש אפשרות גם להצליח, אבל בלא הכנה בסיסית טובה, כמעט ואין סיכוי להצלחה.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ