זוגיות ופרידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/12/19 23:27 ב בטבת התשפ

שאלה

היי, עד לפני כמה ימים היה לי בן זוג גדול ממני ב7 שנים עברנו המון, גרנו ביחד.

הווא פתח עסק ומאז כלום לא אותו דבר פחות משקיע פחות יחס מרוכז בעצמו ובקריירה, ביקש להיפרד. יש אפשרות לבדוק אם תהיה חזרה לפי שמות ותאריכים? אני שילת נעים 15.10.99

הוא מתן אברהם 22.12.92

הקשר היה טוב כמו בכל קשר יש ריבים ובעיות אבל יש אהבה

כשנפרד טען שלא אוהב זאת לאחר שהיה בינינו ריב, כדי שאני אשחרר ממנו כרגע חזרתי להורים ואנחנו לא מדברים מה לעשות?

תשובה

שלום

אני לא יודע לבדוק דברים כאלה לפי שמות ותאריכים, ומעולם לא ראיתי אף אחד מרבותיי בודק בדרכים כאלה.

זוגיות זה עבודה והתמודדות ובניית קשר, ולא התאמה לפי תאריכים או שמות.

זוגיות זה קשר עם מחויבות של נישואין. קשרים לא מחייבים, שאפשר לקום וללכת הם מתכון לבעיות (ואסורים לפי התורה).

אני ממליץ לבחון כל אחד מצידו,ולאחר מכן בשיחה משותפת, האם יש רצון לאור ההיכרות רבת השנים, לבנות בית יחד, עם מחויבות ועם מוכנות לעבודה קשה משותפת. אם כן, יש על מה לדבר.

אם לא, אני ממליץ להמשיך הלאה, למרות הקושי.