זה נחשב לזרע לבטלה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/20 11:26 כה בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב

היה לי יום שבו שמרתי על העיניים ולא הרהרתי בכלל.

בערב הרגשתי גירוי מסוים אבל לא התייחסתי לזה, באותו הזמן שיחקתי בטלפון (בדברים צנועים) כשישחקתי בטלפון הרגשתי שיצא לי משהו.

ואחרי שבדקתי זה זרע, באותו הזמן שיצא לי לא גיריתי את עצמי בכוונה ולא נגעתי במקום.

הרגשתי שזה יצא משום מקום.

זה נחשב לזרע לבטלה?

תודה על המענה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נושא שז"ל עדיף לא להתעסק עמו ולא להשקיע את הראש בשאלה האם כן או לא. מה הכמות ואיך, אין לזה משמעות הלכתית ולא רוחנית.

ברור שצריך על כל מקרה כזה לברר את הנושא ללמוד את התופעה. כדאי לקרוא את הספר של הרב שפירא יהושע ממצולות אשיב, וללכת בדרך העולה מעלה מעלה. ההתעסקות בנושא מביא לעוד נפילות, צריך להתקדם בתורה ויראה, להפחית מראות אסורות, ובודאי שמי שיכול לטבול ראוי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ