ה האם משה ידע את כל התורה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/06/22 12:39 ב בסיון התשפב

שאלה

שלום, יש לי 2 שאלות

ידוע שמשה ידע את כל התורה, למה בכל זאת הוא הכה בסלע וידע שבעקבות זה הוא לא יכנס לארץ ישראל?

2 אני עצמאי ושלחתי הצעת מחיר לחברה. הם אישרו את ההצעת מחיר וכבר התחילו להעביר את התשלום. בפועל כנראה אעבוד פחות שעות ממה שתיכננתי בהצעת מחיר. האם צריך להחזיר את הכסף לחברה?

תשובה

שלום

1. לא כתוב שמשה ידע מה יהיה כתוב בתורה. הנביא יודע עתידות לפי מה שה' מנבא אותו.

2. זה תלוי על בסיס מה הם אישרו את הצעת המחיר -

אם הם אישרו אותה על בסיס זה שהם חשבו שאתה תעבוד כמות שעות מסוימת ועל פי זה הם הסכימו לשלם את הסכום, כלומר תשלום לפי משך העבודה, אז נכון לעדכן אותם.

אבל אם הם הסכימו לשלם על העבודה שתעשה ועל מה שהם יקבלו ממנה, ובעצם לא משנה להם כמה שעות זה ייקח, אז זה שאתה מצליח לעשות את זה יותר מהר זה ריווח שלך. אני מניח שאם היית עובד יותר לאט והיה לוקח לך יותר שעות לא היית מבקש או מקבל יותר כסף, כי הם משלמים על התוצר.

כל טוב