התייעצות בנושא שם לבן בכור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/04/20 23:09 כז בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

עתידה ללדת בסוף חודש זה, אייר , בר בכור מזל שור- אדמה

מתלבטת מאוד בין השמות לביא ואלון

אני רוצה לבחור בשם שייתן לבני בע"ה משמעות חיובית בחיים

הבנתי שלביא מתאים יותר למזלות האש וחודשי ניסן

איזה שם יותר מדהים לזמן היוולדותו , והאם אלו שמות טובים , לביא / אלון

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לישראל מזל, ואין הם תחת שלטון מזלות, זה שייך לאומות העולם, בישראל יש לתת שם לפי מסר שהילד התנהל על פיו ויהיה לו לדרך, וראוי שם שכבר הוזכר בתנ"ך.

באופן כללי לא כדאי כעת להתעסק בשאלה זו, מכיוון שאין אנו יודעים כיצד יתגלגלו הדברים של הלידה ואת תרצי אולי להודות לד' על הנס של הלידה, ועל כן כדאי לחכות עם בחירת השם לאחר הלידה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ