התחזקות בדת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/07/19 06:47 כא בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חייל ובזמן האחרון אני התחזקתי מאוד בדת 3 תפילות ביום לבישת ציצית שמירת שבת ועוד הרבה אנשים חושבים שקרה לי משהו ונעשתי שקט אני לא יודע מה לעשות אני רוצה להתקרב לבורא עולם האם קרה לי משהו בתודה מראש

תשובה

שלום.

ראשית, חזק וברוך על המהלך שאתה צועד בו. אין שמחה לאבא כמו השמחה בבן שהולך ומתקרב אליו, והקב"ה שמח בך עד מאוד.

לשאלתך - אני לא מכיר את השינוי שאתה מתאר על עצמך, אבל בתהליך כמו שאתה מתאר, בהחלט הגיוני שיחד עם השינוי הפנימי ישנם גם שינויים באורחותיו של האדם ובצורת הופעתו. כשאדם עסוק יותר בדברים רוחניים וברצון ה', כשאדם מבין יותר את. מטרת חייו, זה מתבקש שהוא נהיה רציני יותר, ואולי במידת מה גם מכונס ופחות צעקני ורועש.

מצד אחד כמובן לא צריך להתנתק מהסביבה ומהצד החברתי של האדם, אבל מצד שני, לפעמים זה מתבקש לפחות ברמה מסוימת, כי האדם עובר שינויים משמעותיים, ופעמים רבות האווירה בחברה הסובבת אותו שונה לחלוטין מהתהליך שהוא עובר, ולכן ההתכנסות פנימה מתבקשת.

בעזרת ה' תמצא עם הזמן ועם המשך עלייתך את האיזונים הנכונים.

והעיקר, ככל שמתקדמים ומתעלים לשמוח עוד ועוד בכל מה שזוכים.

בהצלחה רבה