האם ייתכן שאנחנו סימולציית מחשב, ולא באמת קיימים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/11/19 22:24 כב בחשון התשפ

שאלה

האם התורה מכחישה את השערת הסימולציה, שבעצם טוענת שאנחנו סימולציה של מחשב? ואיך היא מכחישה זאת?

תשובה

שלום רב.

השערת הסימולציה נועדה לתת מענה ל'חידת החיים' - מאיפה באנו? איך הגענו לפה? השאלות האלו מובילות בני האדם להרבה מאד כיוונים.

אנו מאמינים במעמד הר סיני. הקב"ה התגלה לנו ואמר שהוא הוציא אותנו ממצרים, ועלינו להאמין בו ולשמור את מצוותיו. עוד מספרת לנו התורה, שמי שהוציא אותנו ממצרים - הוא זה שברא את העולם, ויצר את כל היצורים שבתוכו. ממילא המחשבה שאנחנו 'סימולציה של מחשב' איננה רלבנטית.

למעמד הר סיני הוכחות רבות, אפשר למצוא אותם באתר שלנו (אם מחפשים במנוע החיפוש את המילה 'סיני') וכן כדאי מאד לעיין באתרים 'רציו-אמונה', ו'לדעת להאמין'.

בהצלחה רבה.

טוביה