השלמת קריאת התורה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/04/20 17:42 כז בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב!

יש לנו בבית ספר תורה ומניין המורכב מבני הבית, כך שיכולנו להתפלל בשבתות האחרונות בבית למרות הגבלות הקורונה. בפרשות ויקהל-פקודי, וויקרא אמנם קראנו בתורה בבית. אך בפרשת צו לא קראנו. האם עלינו להשלים השבת גם את פרשת צו בנוסף לשמיני (כדברי הרמ"א בריש סימן קלה) או שמא מכיוון שאין זה מניין קבוע אין צורך להשלים את פרת צו? תודה רבה!

תשובה

שלום

הנושא שייך לכלל תושבי מדינת ישראל, שכן כולנו לא זכינו לקרוא בתורה ברצף בשל הוירוס.

לכן ההכרעה מה לעשות במקרה זה תהיה של הרבנות הראשית וגדולי זקני חכמי ישראל ולא של רבנות מקומית. דעתי ההלכתית אינה משנה בנושא הזה.

על כן כעת אל תשלימו, המתינו, וכשתצא הוראה מהרה"ר עשו כמותה.

כל טוב